Staré známé pořekadlo tvrdí, že je lepší dvakrát vyhořet než se jednou stěhovat. Mnozí by se pod toto tvrzení mohli podepsat, a to navzdory tomu, že změna bydliště většinou souvisí s radostnými zprávami. Stěhujeme se do většího bytu, jiného města, za lepší prací. Než si ale můžeme užívat nového prostoru, musíme zařídit spoustu věcí. Stačí si jen představit všechen ten nepořádek a stres, který je s tímto aktem spjat a nejednomu z nás se z toho udělá slabo. Naštěstí dnes už ale stěhování nemusí být tak zlé. Existují totiž firmy, které celý tento proces zvládnou provést sami. Postarají se o všechno, od demontáže, zabalení, odvozu odpadu, přes samotné přestěhování. Na nové adrese zase vše vybalí, rozmístí na určená místa, provedou montáž i zapojení přístrojů. Navíc nabízí i doplňkové služby jako je úklid, malování či pokládka podlah. Zajistit si můžete také stěhování na klíč, které zahrnuje kompletní servis a navíc bez vaší přítomnosti.

Na vás tak zůstává přizpůsobit si bydlení svému obrazu. Zařídit si musíte především koupelnu, která představuje jednu z klíčových místností celého bytu. Pokud se příliš dobře neorientujete v sortimentu koupelnového vybavení, nechejte si poradit. Důležitý je hlavně správný výběr materiálů, které odolají vysoké vlhkosti. Vyplatit se nemusí produkty nižších cenových kategorií od neznámých výrobců. To platí hlavně u vodovodních baterií, vybírejte raději ty prověřené. Pečlivě volte také sanitární keramikuku, která tvoří hlavní součást každé koupelny nebo toalety. Nedívejte se však pouze na design, ale zaměřte se i na praktičnost.

Věřte, že ne všechno, co vypadá pěkně na obrázku v časopisu, oceníte v každodenním životě. Upřednostněte tedy hlavně funkčnost a účelnost. Oceníte to hlavně u umyvadla, které patří k nejpoužívanějším zařízením v místnosti. Zapomeňte na nepraktické tvary, které se špatně udržují a neposkytují dostatek prostoru a komfortu na úplně obyčejné věcí jako je mytí rukou či čištění zubů. Bude-li koupelnu používat vícečlenná rodina, pak je vhodné pořídit dvojumyvadla. Podle potřeb jednotlivých členů domácnosti se rozhodněte, jestli upřednostníte vanu nebo sprchový box – ne každý má to štěstí, že si může dovolit oboje. A pak už si můžete odpočinek a relaxaci užít ve vaší nové oáze klidu!