Většina z nás má doma bazén, který si v letních měsících náležitě užívá. Je jedno, jestli je bazén malý nebo velký, kulatý nebo atypického tvaru. Aby byla naše relaxace dokonalá, měli bychom si také pořídit krycí plachtu na bazén. Její úkol je bazén především chránit před nečistotami.

Krycí plachta na bazén jako standardní vybavení

Jestliže uvažujeme o bazénu nebo pokud už bazén máme, měli bychom počítat také s tím, že bazén nebo lépe řečeno voda v bazénu, se musí čistit. Pokud nemáme bazén dostatečně zakrytován, naše práce bude celé léto jen se sítkem v ruce a budeme odstraňovat nečistoty z hladiny vody v bazénu. Proto bychom měli myslet především na tohle. Krycí plachta na bazén by tak měla být součástí standardního vybavení při pořizování zahradního bazénu.

Výhody krycích plachet na bazén

Případným nečistotám, které se v bazénu jistě objeví spolehlivě zabrání kvalitní a pevná bazénová krycí plachta. Jsou k dostání v různých velikostech a také v různých tvarech. Kulatý či oválný tvar bazénu je dnes běžný, ale k oblíbeným tvarům bazénů patří dnes i atypický tvar a tomu se přizpůsobí i právě bazénová plachta na míru.

Na trhu je dnes mnoho možností, jak si krycí plachtu na bazén pořídit. Ve stavebninách seženeme dnes klasickou plachtu, kterou bazén také můžeme zakrýt, ale nemusí odpovídat našim představám a navíc ani velikosti.

Kvalitní bazénové krycí plachty

Krycí plachty na bazén jsou vyrobeny z vysocepevnostních materiálů, které mají výborné vlastnosti a jejich využití jistě uvítá každý majitel bazénu. Mohou se také pořídit na míru přímo pro náš bazén. Precizní provedení bazénových plachet zaručují pak klientům poměrně vysokou užitnou hodnotu. Životnost těchto plachet se také odhaduje na 10 – 15 let a to podle výběru materiálu.

Výhodou těchto plachet je také velmi snadná údržba a manipulace při rozložení, ale i při složení.

Komfort pro všechny

Praktické využití všech krycích plachet na bazén zvyšuje především komfort majiteli bazénů a je vlastně jen na nás, jaký typ plachty potřebujeme a jaký si vybereme. Vše s ohledem na velikost bazénu, jeho tvar. Krycí plachty na bazén jsou v mnohých případech vyrobeny

přesně podle požadavků a to včetně různých doplňků, které jsou potřeba k uchycení plachty. Patří sem například kotvící čepy, napínací gumy nebo třeba průtoková sítka. Plachty na bazén jsou možné také v různém barevném provedení, je zde rovněž možnost kvalitního potisku.

Bazénové krycí plachty jsou tedy dobrým řešením pro každý venkovní bazén. Úspora našeho času je zde propojena s úsporou i finanční. Pokud budeme bazénovou plachtu využívat, neodpařuje se tolik vody a tím pádem můžeme ušetřit bazénovou chemii.